Gå til indhold
©  Foto:

6. juli dagene - historiske dage i Fredericia

Kom til de årlige historiske 6. Juli-dage i Fredericia og mærk historiens vingesus. Den 5. og 6. juli kører Fredericia kanonerne i stilling og du kan opleve koncerter, kanoner, guidede ture, fakkeltog, optog og møde soldater fra 1849 i soldaterlejren på Fredericia Vold. Hele byen er klædt i flag, byens lokale garde 6. Juli Garden spiller selvfølgelig og butikkerne i midtbyen holder åbent med gode tilbud. I år varer 6. Juli-dagene helt frem til 9. juli med glade toner fra 6. Juli Jazz Festival 2022.

Der er masser at se og opleve d. 5. og 6. juli, hvor den historiske sejr i Slaget om Fredericia i 1849 fejres. Og allerede i dagene op til, er der en lang række aktiviteter - bl.a. Landart-festivalen 6. Juli Cup og guidede ture i børnehøjde, hvor børn fra komme med i General Ryes fodspor hver dag fra 4.-7. juli. 

Glæd dig til parader, musik, street food anno 1849, festfyrværkeri, 6. juli sejlads, kanonsalutter og masser af liv og historie i gaderne. Få overblikket over de mange aktiviteter i årets store 6. Juli program. 

Se årets program her

Fredericia blev grundlagt som kongelig fæstningsby i 1650 og har dannet rammen om en unik del af Danmarkshistorien. Som fæstningsby har Fredericia oplevet både store sejre og nederlag.