Gå til indhold
©  Foto:

C-byen Fredericia

C-byen Fredericia er et midlertidigt byrum skabt af ombyggede skibscontainere og skurvogne med beliggenhed i Kanalbyen i Fredericia ud til den østlige havnepromenade langs Gl. Havn. Containerne ligger placeret, hvor den fremtidige detailhandel skal placeres i Kanalbyen. C byen Fredericia ligger i en formation der skaber et midlertidigt handelsstrøg ud mod kajgaden og en atriumgård med god plads til at dyrke fællesskabet, drikke kaffe og spise sammen ved opstillede borde og bænke.
 
Inde i de ombyggede skibscontainere drives der små nichebutikker med tøj, smykker, pileflet, surferudstyr, brugskunst og delikatesser samt en scenecontainer, hvorfra der spilles dukketeater og koncerter i alle genrer og afholdes foredrag, når nogen har noget på hjerte.

C-byen er et lille fristed på havnen i Fredericia, hvor borgere og turister inviteres indenfor i fællesskabet med områdets brugere. Tempoet skrues ned, hyggen prioriteres højt og der er plads til alle.
 
Dem kan du møde i C-byen Fredericia:
 
Hos ishuset Fredericia sælger vi lækre friskbagte bubble waffles toppet med dejlig italiensk is. Ønskes der noget lunt at drikke, kan man købe en kop friskkværnet kaffe.
 
Hos Get Outdoor hjælper vi folk der gerne vil nyde naturen og prøve kræfter med nogle sjove og spændende aktiviteter som kajak, kano, klatring, rappelling, vandring, MTB, Fjeldski. Det kan også være noget helt simpelt som, at tænde bål og sætte telt op. I C-byen tilbyder vi kajak udlejning og svævebane. 
 
Systuen PS-Remake v/Pia Skov Larsen 
I systuen arbejder jeg med omforandring og tilpasning samt reparationer, både i tekstil- og skindbeklædning, samt tasker og blød boliginteriør.  Skal bukserne eller kjolen lægges op, eller lynlåsen i jakken skiftes, er du velkommen til at kigge ind i systuen i C-byen. Tjek åbningstiderne på www.psremake.dk
 
Fredericia's East Coast Surf Skole og shop beliggende i Kanalbyen på Fredericia havn. De tilbyder udlejning af SUP (Stand Up Paddle) pakker på time og dagsbasis. Der afholdes SUP lektioner og skræddersyede events for skoler, virksomheder og privat personer.
Der forhandles blandt andet surfudstyr, tøj og tilbehør.
 
ByStaggemeier
Kunsteren Emil Staggemeier fandt sin stil igennem det populære motiv ”BUSY PEOPLE”, der forestiller mennesker som kigger på hinanden. Her har han valgt at tage det et skridt videre og bruge ansigterne som hans kendetegn. Han arbejder med akrylmaling, kul, tuscher og pastelkridt for at give sine værker et minimalistisk og råt udtryk med sporadiske streger og elementer fra graffiti-verdenen.
 
Fredericia Fotoklub er en aktiv forening, hvor mennesker, på tværs af køn, alder og skel, mødes for at dyrke vores fælles interesse, fotografering. Vi har plads til alle med et kamera, og vi mener det bogstaveligt. Vi går ikke op i konkurrencer og det sidste, nyeste og ofte også dyreste udstyr.
 
Hos Firkantt er de vilde med en god og moderne garderobe i sort og hvid, samt at basis garderoben i sort og hvid også er i orden. For dem er det vigtigt at du får den garderobe, hvor du altid er sikker på at der er noget der passer lige nøjagtigt til dit humør og din hverdag. Tøj skal kunne holde længe og gerne være tidsløst, så det passer til alt det andet tøj du køber i løbet af et år. 
 
Crosstrainere v Marco Wollau Tvilum 
 
Krølhjernerne
Sanne har samlet en flok krøllede hjerner, som laver egen
produktion, håndarbejde, kunsthåndværk og unika ting. Butikken
er en del af det fantastiske havnemiljø i container byen i Fredericia.
 
Long Play Records v Kevin Nielsen 
 
Fletteriget
Butikken hedder 'Fletteriget', og bor i 'Bus-containeren' i
atriumgården.
Jeg formidler viden om pil, fletter og sælger færdige produkter i form
af kurve, foderhuse, bakker, havelygter og meget meget andet.
Jeg fletter også gerne ting på bestilling.
I løbet af sommeren vil der af og til afholdes workshops, hvor børn og
voksne kan prøve at flette en lille ting.
 
Læs mere om C-byen Fredericia åbningstider og aktiviteter her.
 
C-byen er en del af Kanalbyens midlertidige aktiviteter, som har til formål at understøtte aktivering af arealerne og dermed medvirke til at skabe en bydel for mennesker med fokus på kvalitet. Læs mere på www.kanalbyen.dk