Historisk Byvandring

Tag med på en guidet tur med fokus på Fredericia Vold og tilblivelsen af den unikke fæstningsby. Grundlægger Frederik III havde store planer for byen og indførte en række privilegier, bl.a. religionsfrihed som tiltrak borgere fra hele Europa.
Hør historien om, hvordan Danmark blev forvandlet fra europæisk stormagt til lilleputstat. Efter deltagelse i flere uheldige krige, kom Fredericia Vold til at spille en central rolle og har bl.a. dannet rammen om et af Danmarks største nederlag, men også en af de stolteste sejre, som var en militærstrategisk genistreg. En sejr som stadig fejres hvert år ved de spændende 6. juli-dage.

Vi kommer tættere på General Rye, General Bülow og de andre berømte generaler fra sejren i Fredericia. På turen dvæler vi naturligvis også ved Landsoldatpladsen og den tilhørende historie.

Oplev voldanlægget, som er et af Nordeuropas største og mest velbevarede, og hør historien blive levendegjort, når vores professionelle guide fortæller om fæstningsbyens baggrund og den helt unikke arkitektur, der findes i Fredericia.