skip_to_main_content
©  Foto:

Lindely - Dansk Vingård

LINDELY driver én af Danmarks største og smukkest beliggende vingårde, hvor målet er at skabe dansk vin af høj kvalitet. På LINDELY har de stor erfaring med dyrkning af vin i Danmark, og var blandt pionererne da vindyrkningen begyndte dets indtog i Danmark, og derfor er deres vinmager en af de mest erfarne og respekterede vinmagere i Danmark.

Vingården er beliggende i naturskønne omgivelser ved Kolding fjord. Og netop beliggenheden nær Koldingfjord giver noget nær optimale betingelser for dyrkning af vinplanter i Danmark, da fjorden skaber et mildt og lunt klima, som er perfekt for vinstokkene året rundt.

På vingårdens 6 hektar er der plantet 14.500 vinstokke, hvoraf størstedelen er sorterne Solaris og Rondo. Solaris er en grøn drue, der passer perfekt til det danske klima, og som giver nogle skønne (sprøde) og aromatiske hvidvine.

Udover disse 3 hovedsorter, dyrkes der 22 andre sorter, som bruges til at blande i de forskellige vine, for at give vinene ekstra karakter. Da klimaet i Danmark er forholdsvist køligt, er det mest de ”kolde” vine som hvidvin og rosé der produceres påLI NDELY, da det er disse vine som har de bedste betingelser i det danske klima.