VisitFredericia

Tapper Soldat på Mission 2020

Prøv et slags rollespil på Fredericia Vold - hent dit Soldaterkit på Fredericia Bibliotek & Velkomstcenter indenfor de betjente åbningstider.

Rejs tilbage til 1849 og prøv livet som tapper soldat i Fredericia. Generalen sender dig og din familie på mission på det store Voldanlæg som omkranser byen. Følg generalens ordre og hjælp med at besejre fjenden! Se videoen om oplevelsen nedenfor.

I skolernes sommerferie 2020 kan du helt gratis lege soldat på Volden, hvis du er et barn i alderen 4-12 år og er bosiddende i Fredericia Kommune. Du skal fremvise dit (barns) sygesikringsbevis med adresse i 7000 Fredericia og så kan du få udleveret ét soldaterkit per barn. Der er kun et begrænset antal til rådighed, derfor gælder først til mølle! Du skal ikke booke et tornyster hvis dit barn bor i Fredericia Kommunen. Tag blot dit barn og sygesikringsbeviset med på Fredericia Velkomstcenter indenfor åbningstiderne fra uge 27 til og med uge 32.

Er du på besøg i Fredericia eller får du besøg fra familien som ikke er bosiddende i Fredericia, så har I mulighed for at booke tornystre her. Det koster kun 50,- per barn. Der udbydes et begrænset antal tornystre til salg og uanset hvilken dato du booker til, kan du indenfor velkomstcenterets åbningstider afhente dit tornyster når du fremviser din bookingbekræftelse.

For at blive mønstret som tapper soldat i Freericia, får du udleveret din soldateroppakning bestående af et tornyster (det hed soldaternes rygsække dengang) med træ-gevær og soldaterkasket. Samtidig får du din mission udleveret, så du kan se hvad du skal gøre for at gøre dig fortjent til medaljen. 

Dine forældre får også en manual, så du kan godt glæde dig til en fælles oplevelse for hele din familie. Og undervejs bliver du også belønnet med et lille feltration, som ligeledes indgår i din oppakning.

Vidste du, at Fredericia Vold er et kæmpemæssigt bygningsværk, hvor du tydeligt kan se hvordan Volden kunne beskytte lokalbefolkningen indenfor Volden imod fjenderne som ventede udenfor Volden?

Tapper soldat på Mission er kåret til årets bedste børneoplevelse i Legoland Billund Resort 2018.

Del gerne dine billeder med os på Instagram gerne #visitlillebaelt og #bravesoldiermission