Telegrafregimentets Historiske Samling

Telegrafregimentets Historiske Samling viser udviklingen af den organiserede kommunikation fra 1800-tallets optiske telegrafer over den elektroniske trådtelegraf, til udviklingen samt anvendelsen af telefoner, radioer og fjernskrivere. Hertil kommer udstyr til hemmeligholdelse af signalernes indhold. 

Udstillingen i Gammel Hovedvagt omfatter cirka en femtedel af Telegrafhistorisk Samling og kan ses hver onsdag mellem kl. 13 og 16 eller efter aftale.

I Gammel Hovedvagt kan man bl.a. se:

- en original ”Enigma” (tysk kodemaskine fra Anden Verdenskrig)
- det telegrafapparat, som blev anvendt ved Dannevirke 5. februar 1864.
- en udstilling af telefon- fjernskriver- radio- og kryptomateriel, som har været anvendt ved Telegraftropperne gennem tiderne, både herhjemme og i internationale operationer

Hovedsamlingen på Ryes Kaserne er midlertidig lukket på grund af flytning, men Telegrafhistorisk Samling omfatter også en større samling af signalkøretøjer og pansrede køretøjer som er åben. Besøg hertil kan arrangeres ved henvendelse til event-manager Karsten Knudsen som ordner det praktiske med hensyn til rundvisning og adgang til kasernen m.v.

Aftale kan indgås ved henvendelse til vores event-manager (Karsten Knudsen) på TLF: 52 24 98 35 eller på mail: fsr-ktp-ths@mil.dk