©  Foto:

Hannerup Skov

Kom helt tæt på naturen i Hannerup Skov og oplev områdets sjældne botanik.

Hannerup Skov - naturområde fyldt med aktiviteter

I Hannerup Skov løber du aldrig tør for oplevelser!

Det store naturområde ligger kun et stenkast fra Fredericia midtby og gemmer på masser af muligheder for at være aktiv i naturen. Området udgør sammen med Fuglsang Skov ét stort naturareal, hvor der især er fokus på outdoor aktiviteter. De to skove er adskilt af en jernbanestrækning, som går ned igennem området men bundet sammen af flere broer.

Find et kort over Hannerup Skov nederst på denne side under "Download"!

Oplevelser for store og små midt i naturen

Hannerup Skov gemmer på et stort netværk af stier og flere afmærkede mountainbike- og løberuter, et gammeldags anlæg med et flot sø-område og en romantisk hvid bro samt et område med sjældne træer.

Ved Hannerup Skovs parkeringsplads ligger Hannerup Boldbaner og petanquebaner, og her er også et område med toiletbygning og borde og bænke - helt perfekt til din næste skovtur!

Unik skov med sjældne træer og planter

Hannerup Skov adskiller sig ved, at dele af skoven er beplantet skov. I anden halvdel af 1800-tallet blev området plantet til med de træer og planter, som i dag udgår Hannerup Skov.

Et mindre område blev endda anlagt som en forstbotanisk have, hvilket betyder, at man her kan finde hundrede forskellige og mange sjældne træ- og plantearter. I området vokser også vilde orkideer.

Fredericias ældste og højeste træer

Hannerup Skov er også hjemsted for kommunens højeste og ældste træer. Se fx byens højeste træ, en stor douglasgran, eller den flere hundrede år gamle eg, som menes at være et af Fredericias ældste træer. Træerne findes i i den vestlige del af Hannerup Skov ved Sorte Bro.

Vær aktiv i naturen

Hannerup Skov gemmer på et væld af muligheder for at være aktiv! Særligt områdets 8 km lange mtb-spor er utrolig populært, men området har også en afmærket løberute på 5 km, som fx også bruges til det meget populære, lokale løb Hannerupløbet.

Derudover har Hjerteforeningen også to afmærkede ruter, kaldet hjertestier, i området!

Opdag historien i Hannerup Skov

Hannerup Skov gemmer ikke kun på skønne naturoplevelser. Her kan du også komme tæt på flere historiske monumenter og punkter. Går man over Hannerup Brovej på modsatte side af boldbanerne, finder man et mindepunkt med en stensøjle, som markerer, at her lå en af de tyske bastioner, hvorfra Fredericia blev belejret i perioden op til Slaget ved Fredericia i 1849.

Her findes også den såkaldte løvefontæne, hvorfra en lille kilde har sit udløb gennem et løvehoved i bronze.

Faciliteter og information

Toiletforhold: Der findes toiletbygning ved parkeringspladsen på Hannerup Engvej.

Parkering: Der er mulighed for parkering på Hannerup Engvej.

Afmærket løberute: Hannerup Skov har en 5 km løberute, som også går gennem Fuglsang Skov.

Afmærket mountainbike-spor: Hannerup Skov har et 8 km afmærket mtb-spor, som også går gennem Fuglsang Skov.

Hunde: Hunde skal føres i snor.

 

Se, hvad andre deler på Instagram

#hannerupskov #hannerup #visitfredericia