©  Foto:

Vingården Lindely i Kolding

Besøg på LINDELY Vingård er en spændende og anderledes vinoplevelse i smukke omgivelser ved Kolding fjord.

LINDELY driver én af Danmarks største og smukkest beliggende vingårde, hvor målet er at skabe dansk vin af høj kvalitet.

På LINDELY har vi stor erfaring med dyrkning af vin i Danmark, og var blandt pionererne da vindyrkningen begyndte dets indtog i Danmark, og derfor er vores vinmager en af de mest erfarne og respekterede vinmagere i Danmark.


Vingården er beliggende i naturskønne omgivelser ved Kolding fjord. Og netop beliggenheden nær Kolding fjord giver noget nær optimale betingelser for dyrkning af vinplanter i Danmark, da fjorden skaber et mildt og lunt klima, som er perfekt for vinstokkene året rundt.


På vingårdens 6 hektar er der plantet 14.500 vinstokke, hvoraf størstedelen er sorterne Solaris og Rondo.
Solaris er en grøn drue, der passer perfekt til det danske klima, og som giver nogle skønne (sprøde) og aromatiske hvidvine, samt bruges til vores unikke hvide Isvin, som er en skøn, sød og frisk dessertvin.
Rondo er en rød drue, som primært bruges til at lave vingårdens prisvindende rosévine, men også til vores danske specialitet; rød Isvin som helt eksklusivt produceres her på LINDELY Vingård..
Foruden Solaris og Rondo, dyrkes der som et nyskabende projekt her i Danmark; Pinot Noir vinstokke, hvor håbet på sigt er at skabe nogle fantastiske danske mousserende vine i champagne stil.
Udover disse 3 hovedsorter, dyrkes der 22 andre sorter, som bruges til at blande i de forskellige vine, for at give vinene ekstra karakter.
Da klimaet i Danmark er forholdsvist køligt, er det mest de ”kolde” vine som hvidvin og rosé der produceres på LINDELY, da det er disse vine som har de bedste betingelser i det danske klima.


På LINDELY har vi stor erfaring med dyrkning og produktion af dansk vin, og stræber efter at bevise, at det godt kan lade sig gøre at producere vine af høj kvalitet her i Danmark. Vi arbejder derfor konstant på at udvikle vores vine, så kvaliteten bliver bedre og bedre. Håbet er at vi kan få de danske forbrugere til at drikke meget mere dansk vin – hvilket også giver god mening for miljøet.
CO2 aftrykket ved at købe dansk vin i forhold til at købe en australsk produceret vin, er betydeligt mindre, da vinene ikke skal transporteres så langt, og det betyder naturligvis mindre forurening – og derved er dansk vin bl.a. meget bedre for miljøet, end de importerede oversøiske vine.
På LINDELY vingård produceres der forskellige typer af vine; hvidvin, rødvin, rosévin, isvin og mousserende vine. Derudover destilleres druesaft til nogle fantastisk danske Brandy´s som modnes på vore gamle træfade, hvor vores rødvine tidligere har lagret hvilket giver en unik dansk specialitet.
LINDELY er unik DANSK vin af højeste kvalitet, så hvis du er interesseret i dansk vinkultur, så kig forbi Lindely Vingård ved Kolding og deltag i ét af de spændende arrangementer vi tilbyder hele året rundt, hvor der er mulighed for en rundvisning med vinsmagning, som vil give dig en autentisk indsigt i årets gang på vingården.

Hvis I er en gruppe - kan I booke et besøg med rundvisning og vinsmagning.
Vi sammensætter naturligvis også gerne et særligt program præcist efter dine ønsker.