©  Foto:

Vandreruten Næsset Rundt

Gå den 5 km lange vandrerute og oplev den smukke natur omkring Trelde Næs.

Den 5 km lange vandrerute Næsset Rundt er Trelde Næs' afmærkede og mest benyttede vandrerute. Ruten danner en sløjfe gennem skoven og tager dig forbi både kystskrænterne og langs stranden. Ruten er lagt, så den tager dig forbi mange af Næssets smukkeste steder. Undervejs på ruten møder du bænke, hvor du kan gøre ophold og nye omgivelserne. Trelde Næs har et stort netværk af stier, der danner et sammenhængende stisystem, som gør det nemt for dig at variere din vandreturs længde og retning.

Du kan se ruten "Næsset Rundt" på vores kort over Trelde Næs, som du finder via den blå knap til højre, eller via dette link. Ruten er også afmærket på de informationstavler, der står på Trelde Næs. Du finder bl.a. en informationstavle ved parkeringspladsen.

Praktisk information

  • Om ruten: Den 5 km lange rute er afmærket. Vær opmærksom på, at ruten indeholder en kort passage langs Trelde Næsvej.
    Underlaget består af skovveje, stier og trampestier.

  • Gratis parkering: Det er gratis at parkere på Trelde Næs' parkeringsplads. Adressen er Trelde Næsvej 290, 7000 Fredericia.

  • Toiletfaciliteter: Du finder toiletter ved Naturcenter Trelde Næs. Disse er som udgangspunkt åbne hele året, men kan være lukket af i perioder med hård frost. Handicaptoilet findes ved avlsbygningen ved parkeringspladsen.

En naturperle

Vidste du, at Trelde Næs er en del af Danmarks Naturkanon, som indeholder landets 15 bedste naturperler? I området findes både skov, vilde kystskrænter og en Blå Flag-badestrand.

Skoven er hjemsted for en unik flora og fauna - herunder orkidéen Stor Gøgeurt, som kun vokser få steder i Danmark. Skoven omkring Næsset i Fredericia er også usædvanligt rig på svampe, og er en af de bedste svampelokaliteter i Jylland - men vær opmærksom på, at der blandt de over 120 arter i området også er giftige og fredede svampe.

Udover unik natur er Næsset også hjemsted for en spændende kulturhistorie: Læs mere om Trelde Næs her!

 

Se, hvad andre deler på Instagram 

#treldenæs #visitfredericia