Gå til indhold
©  Foto:

Havfruefløjterne ved Østerstrand

Havfruefløjterne på Østerstrand er verdens første badeanlæg for svagtseende og blinde badegæster, og giver mulighed for en badeoplevelse i trygge rammer. Anlægget er primært tænkt til blinde og svagtseende, men må bruges af alle som er utrygge ved at gå i vandet. 

Havfruefløjterne består af en række lange pæle af stål som over og under vandet danner et sneglemønster, hvor der i mellem hver pæl er monteret et reb, der leder badegæsten trygt og sikkert rundt i vandet og tilbage til stranden igen.
 
Badeanlægget er placeret i den sydlige ende af Østerstrand, hvor der er anlagt opholdsareal. Selve badeanlægget er ikke egnet til kørestolsbrugere, men der er fin mulighed for tilgang med kørestol til strandfaciliteterne. Den lidt afsidesliggende placering på stranden er efter Dansk Blindesamfunds eget ønske, og skal være med til at undgå støjen fra de andre badegæster.
 
Der er produceret særlige ledepæle, med led-lys i toppen, så badesneglen også kan opleves i mørke.
 
Anlægget har fået sit navn efter at nogle børnehavebørn syntes at badesneglen, som det i først omgang blev kaldt, lignede havfruefløjter. Det syntes folkene bag projektet, som savnede et mere fantasifuldt navn, var så herligt, at de ændrede navnet til Havfruefløjterne.
 
Badeanlægget er planlagt i samarbejde mellem Fredericia Kommune og Dansk Blindesamfund.