Soldat med trompet i Fredericia

Fæstningsdagene i Fredericia

Foto: VisitFredericia

Få en oplevelse du sent vil glemme og kom til 'Fæstningsdagene i Fredericia' 30. juni - 7. juli 2024. Otte festlige dage hvor vi sammen hylder byens historie, kunsten, naturen og musikken.

Det sker 30. juni - 7. juli 2024 i Fredericia

Tag på opdagelse i den kongelige fæstningsby og få gode sommerminder sammen. Fæstningsdagene i Fredericia er for hele familien og hele ugen finder du spændende, historiske og musikalske oplevelser rundt omkring i byen.

Programmet for 2024 bliver offentliggjort i løbet af foråret.

Soldater på Fredericia Vold

Foto:VisitFredericia

Fæstningsdagene byder på kultur, historie & musik!

Fæstningsdagene er sommerens højdepunkt i Fredericia. Oplev kanonsalutter på Fredericia Vold, lær om Slaget ved Fredericia i 1849, se soldater klædt i flotte uniformer fra 1849, mærk historiens vingesus og deltag i fakkeltog, sejrsmarcher og lyt til musik i fæstningsbyens gader.

Oplev Jazzfestival i Fredericia fra den 4.-6. juli, hvor sprøde jazztoner kan nydes på spillestedet Tøjhuset. For børnene vil der ligeledes være børnejazz, så alle kan være med til festlighederne.

Traditionen tro sluttes Fæstningsdagene i Fredericia af med manér. I år kan du gå med i 175 års jubilæumsmarchen, hvor man kommer forbi ca. 50 seværdigheder i og omkring Fredericia.

Fredericias historie

Bliv klogere på den kongelige fæstningsby, Fredericia, og den spændende historie, som danner rammen for byen. 

➞ Læs om historien her

Andre aktiviteter under Fæstningsdagene

Du finder et hav af sjove, historiske aktiviteter under Fæstningsdagene. Har du mod på selv at tage på tur, så prøv eksempelvis den spændende lydvandring på Fredericia Vold, lyt til den historiske podcast om fæstningsbyen eller tag op i Det Hvide Vandtårn og se byen fra toppen. Mulighederne er mange.