©  Foto:

6. juli ruten - 28 km cykelrute

På 6. juli ruten oplever du både Fredericias spændende historie og fantastiske natur.

Oplev Fredericias historie og natur

6. juli ruten er en 28 km lang cykelrute som tager dig igennem det bedste af Fredericia. Turen går fra den historiske bykerne til natur og landsby-idyl i områderne omkring Fredericia.

6. juli ruten findes i cykelrute-programmet Naviki, der både findes online og som app. Du kan se ruten her, eller via den blå boks til højre!

Du kan også finde en udprintet version af rutekortet hos Fredericia Turistbureau på adressen

Fredericia Bibliotek & Velkomstcenter, Prinsessegade 27, 7000 Fredericia.

Historisk cykelrute

6. juli ruten er opkaldt efter en af de vigtigste dage i Fredericias historie, nemlig 6. juli 1849, datoen for Udfaldet ved Fredericia. Her lykkedes det de danske styrker at besejre slesvig-holstenerne, som havde belejret fæstningsbyen, og Fredericia Vold spillede en særligt afgørende rolle i denne sejr.

Du kan læse meget mere om Fredericias spændende historie her!

På cykeltur i naturen

Fra det historiske Fredericia går ruten videre ud gennem den smukke natur ved Rands Fjord og Trelde, hvor svenske soldater huserede i 1600-tallet. Ved Trelde er der et smukt vue over Vejle Fjord og Lillebælt, som er en del af Naturpark Lillebælt. På udkigspladsen Treldetoppen (Vejsenholtvej 11), er du velkommen til at tage et hvil og nyde udsigten.

Mod på mere? Fortsæt videre mod Trelde Næs

Har du mod på lidt flere kilometer, kan du også fortsætte helt ud til skovene og strandene ved Trelde Næs, inden ruten går fra Trelde og tilbage ind mod Fredericia.

6. juli ruten som guidet tur?

Du kan cykle turen på egen hånd og nyde den smukke natur langs ruten, men det er også muligt at bestille en guide som cykler med og fortæller, så du og din gruppe kan komme helt tæt på Fredericias spændende historie og skønnenatur.

Du kan bestille en cykelguide hos Visit Fredericia via telefon 72 11 35 12 eller mail visit@fredericia.dk.

 

Se, hvad andre deler på Instagram

#visitfredericia