Gå til indhold
©  Foto:

Historisk Byvandring i Fredericia

Fredericias historie er også et stykke Danmarkshistorie.

Tag med på en guidet tur med fokus på Fredericia Vold og hør historien om, hvordan Danmark blev forvandlet fra europæisk stormagt til lilleputstat. Gennem deltagelse i flere uheldige krige, som Danmark mere eller mindre selv bar skylden for, indtager Fredericia Vold en central rolle og har bl.a. dannet rammen om et af Danmarks største nederlag, men også for en af de stolteste sejre, hvor der skrives verdenshistorie. Voldanlægget, som er et af Nordeuropas mest velbevarede, vil blive levendegjort.

Guiden vil fortælle om fæstningens baggrund og historie. Vi kommer tættere på General Rye, General Bülow og de andre berømte generaler.
På turen dvæler vi naturligvis også ved landsoldat pladsen og den tilhørende historie. Vi kommer desuden ind på den religiøse fristad og de rettigheder Fredericia gav til mange forfulgte religiøse trossamfund.

Mødested: i forhallen på Fredericia Bibliotek
Pris: kr. 50.- pr. person (børn op til 16 år ½ pris). Benyt venligst online booking eller betal direkte til guiden, hvis det er i sidste øjeblik efter online booking er lukket).

Book turen her

 

Følg os: