©  Foto:

Den Historiske Miniby

Gå på opdagelse i en miniatureudgave af Fredericia, som fæstningsbyen så ud i 1849.

Oplev Fredericia i mindre skala i Den Historiske Miniby

Har I nogensinde tænkt over, hvordan Fredericia ville se ud i en mini-udgave? I Den Historiske Miniby får I svaret! Den Historiske Miniby viser nemlig Fredericia anno 1849 i størrelsesforholdet 1:10. Gå rundt mellem de små huse og opdag hvad der gemmer sig bag næste gadehjørne. Her oplever I Fredericia på en helt ny måde.

Frivillige kræfter bag de detaljerige bygninger

Minibyens huse har nogle helt utrolige detaljer og bag dem ligger et kæmpe byggearbejde. Husene bygges primært af frivillige som også står for renovering og reparationer. Fordi bygningerne står ude hele året rundt, vil de blive slidt af vejr og vind, og husene får derfor jævnligt en makeover, så de står så flot som muligt i sommersæsonen.

Se Minibyggernes værksted i Madsby Legepark

Små teglsten og den korrekte farve maling - Intet er overladt til tilfældighederne, når Minibyggerne bygger og restaurerer.

Gruppen af frivillige kalder sig Minibyggerne og holder til i Madsby Legepark, hvor nysgerrige kan stikke hovedet forbi værkstedet og se det kæmpe arbejde, der ligger bag bygningerne i Den Historiske Miniby. Her brænder de selv et bredt udvalg af teglsten på størrelse med spidsen af en pegefinger og blander den helt korrekte maling.

Minibyggerne få hjælp fra Fredericias Lokalarkiv til at sørge for, at Den Historiske Miniby også er historisk korrekt.

Praktisk information

Entré-priser: Entré til Den Historiske Miniby koster 35 kr for voksne og 25 kr for for børn mellem 4 og 11 år. Børn under 3 år er gratis. Har du billet til Madsbytoget er entré til Minibyen inkluderet. Læs mere nedenfor!

Åbningstider: Den Historiske Miniby har forskellige åbningstider i løbet af sæsonen

23. marts - 23. juni: Lørdag, søndag og helligdage fra kl. 11.00 – 17.00

24. juni - 31. august: Alle ugens dage fra kl. 11.00 – 17.00

1. september - 13. oktober: Lørdag og søndag fra kl. 11.00 – 17.00

14. oktober - 20. oktober: Alle ugens dage fra kl. 11.00 - 17.00

Handicapvenlig: Den Historiske Miniby er handicap- og kørestolsvenlig. Der er handicaptoilet.

Gruppebesøg med guide: For grupper på minimum 20 personer kan der arrangeres gruppebesøg med guide. Prisen er her 30 kr for voksne og 15 kr for børn.

Information og Kiosk: I den kombinerede Information og Kiosk kan I købe souvenirs, bøger, is, vand og kaffe/varm kakao.

Tag Madsbytoget til Minibyen - entré inkluderet i togbilletten

Når du besøger Madsbyparken kan du spotte det lille Madsbytog.

Madsbytoget kører fra Madsby Legepark og rundt gennem Madsbyparken, så I virkelig kan opleve, hvad det skønne område har at byde på.

Toget har et enkelt stop på turen, nemlig ved Den Historiske Miniby, og når du køber billet til Madsbytoget er entréen til Minibyen inkluderet. I kan derfor stå af og opleve Minibyen inden I hopper på det næste tog retur til Madsby Legepark. 

Den Historiske Miniby - en del af Madsbyparken

Den Historiske Miniby ligger midt i Madsbyparken, Fredericias store natur- og aktivitetspark. Her finder du oplevelser og aktiviteter for hele familien!

Madsbyparken rummer ud over Den Historiske Miniby også Fredericia Idrætscenter, Fredericia Svømmehal og Badeland, et outdoor-område med MTB-spor og shelterplads samt det gratis, udendørs legeland Madsby Legepark.

 

Se, hvad andre deler på Instagram

#denhistoriskeminiby #madsbyparken #visitfredericia