©  Foto:

Handicapvenlige vandreruter

Oplev Fredericias natur via tre handicapvenlige ruter.

Alle kan opleve Fredericia

Fredericia har fået 3 helt nye vandreruter, som i samarbejde med Videncenter for Handicap er blevet godkendt som handicapvenlige vandreruter.

Oplev Fredericias skønne natur

Fredericias tre handicapvenlige ruter tager dig igennem noget af det smukkeste natur i Fredericia. Du kan både opleve vand og strand, skov og eng og områder med rigt dyre- og planteliv. Det er bare at komme af sted!

Find en oversigt over vandreruterne her!

Rundtur ved Østerstrand og Kastellet / Strandstien

På vandreruten ved Østerstrand og Kastellet kan du opleve fantastiske Østerstrand og Lillebælt. Ruten kaldes også for Strandstien.

Ruten går langs kysten, og undervejs kommer du både forbi Østerstrands cirkelbro, det handicapvenlige badeområde hvor der kan lånes badekørestole og det særlige badeanlæg Havfruefløjterne. Havfruefløjterne fungerer både som en badesnegl for synshandicappede og andre, der søger en tryg badeoplevelse, og er samtidig et smukt kunstværk placeret i Lillebælt. 

Husk også at kigge ud på Lillebælt undervejs - på denne strækning kan man nemlig ofte spotte marsvin, Lillebælts helt egen hval!

Ruten har fast og jævn belægning og er uden trin og trapper.

Ved parkeringspladsen findes handicapparkering og handicaptoilet.

Læs mere om ruten her!

Rundtur i Nyskov

Nyskov er, som navnet antyder, en af Fredericias nyanlagte skove. Området gemmer på et rigt dyre- og planteliv og er en fredfyldt oase, som helt får dig til at glemme, at du faktisk befinder dig midt i et trafikalt knudepunkt.

Ruten har fast granitstensbelægning og grusstier og er uden trin og trapper. Belægningen kan være ujævn.

Der findes parkeringsområde med grusunderlag.

Læs mere om ruten her!

Kørestolsegnet rundtur på Trelde Næs

På denne tur kan du opleve fantastiske Trelde Næs, en del af Danmarks Naturkanon!

Det fredede område byder både på sjældne plante- og dyrearter og muligheden for både at opleve skov, eng, mose og strand. Ruten går forbi Trelde Næs strand og videre op igennem skoven, så der er rig mulighed for at opleve områdets særegenhed. 

Ruten foregår ad grus- og asfaltstier og er kørestolsvenlig. Belægningen af fast og jævn, og ruten har ingen trin og trapper. Ved parkeringspladsen findes handicapparkering og handicaptoilet.

Læs mere om ruten her!

Fredericia er med i projektet "Alle ud i naturen"

Ruterne er blevet udvalgt som en del af Ud i Naturens projekt "Alle ud i naturen", hvor der sættes fokus på naturoplevelser for alle og handicapvenlige ruter.

Læs mere om handicapvenlig ferie i Fredericia her!

 

Se, hvad andre deler på Instagram 

#visitfredericia