Gå til indhold
©  Foto:

Historien om Trelde Næs

Trelde Næs er et af kun femten naturområder udvalgt til Danmarks Naturkanon, men udover fantastisk
natur, har området også en rig og overraskende kulturhistorie, som går tilbage til middelalderen.

På jagt efter historien midt i naturen

Selvom Trelde Næs i dag mest er kendt for sin fantastiske natur og unikke plante- og dyreliv, er der stadig mange spor efter områdets lange og særprægede historie. Historien om Trelde Næs byder nemlig både på sildefiskeri, svenskekrige, sommerferiekoloni og en særlig kvinde, som boede på Næsset helt for sig selv.

Trelde Næs: Et historisk knudepunkt

Det store naturområde, som er optaget i Danmarks Naturkanon, har siden middelalderen været centrum for utrolige begivenheder og krigeriske opgør. Området har været ejet af både lokale adelsmænd, den danske konge, en driftig forretningsmand og en karakteristisk restauratør, og under anden verdenskrig var tyskerne også forbi. Der er også stadig mange spor efter de to fascinerende ejere Harald Plum og den sagnomspundne Ane Ryholt, som havde stor indflydelse på Trelde Næs' udvikling.

Alt dette, og meget mere, kommer du til at høre meget mere om på denne guidede tur om Trelde Næs' historie.

Guidet tur i skønne omgivelser

Historien om Trelde Næs er en guidet tur, hvor du får mulighed for at opleve næssets særprægede historie sammen med en af vores kyndige guider, som ved en hel masse om Trelde Næs. Det eneste du skal gøre, er at møde op.

Visit Fredericia tilbyder løbende guidede ture med forskellige emner. Kom med og bliv klogere!

Se en oversigt over planlagte guidede ture og køb billetter her!

Vil du vide mere om Trelde Næs?

Det fredede naturområde Trelde Næs ligger i kort afstand fra Fredericia og gemmer på mange oplevelser for store og små. Læs meget mere om det unikke naturområde her!

 

Se, hvad andre deler på Instagram 

#treldenæs #visitfredericia

Følg os: