Gå til indhold
©  Foto:

6. juli-dagene i Fredericia

Kom til 6. juli-dagene i Fredericia hvert år d. 5.-6. juli og oplev historiske vingesus, soldater fra 1849, musik og parader i gaderne, festfyrværkeri, kanonsalutter, shopping, madboder og 6. juli Jazz Festival.


Til 6. juli-dagene markeres det historiske slag ”Slaget om Fredericia” som fandt sted 6. juli, 1849. De danske soldater fra fæstningsbyen Fredericia angreb de belejrende slesvig-holstenske styrker midt om natten og sikrede dermed en af Danmarks største militære og strategiske sejre.
Selvom danskerne vandt slaget om natten d. 6. juli, var det ikke uden store omkostninger.

Om aftenen d. 5. juli mindes de faldne med et fakkeltog gennem byen. Her lægges der blomster ved Krigergraven ved Trinitatis Kirke og ved statuen af Landsoldaten, som i øvrigt er verdens første hyldest-monument for den almindelige, menige soldat.
Dagen efter, d. 6. juli er mest en glædens dag. Her startes dagen ud med kanonsalutter og så fejres den store sejr med et paradeoptog gennem byen. Første del af parade er en sørgemarch, mens andel halvdel er en sejrsmarch med glad musik og fejring i byens gader.

I 6. Juli-Dagene er Fredericia er fuld af aktiviteter for alle aldre. I kan bl.a. opleve:  
Koncerter
Paradeoptog – både sørgemarch og sejrsmarch
Soldaterlejr på Volden - fyldt med uniformerede soldater fra 1849
Kanonsalut d. 6. juli om morgenen
Aftenshopping
Byvandringer
Morgenkaffe for alle
6. juli Jazz Festival
Street Food anno 1849
Festfyrværkeri


SE HELE PROGRAMMET FOR 6. JULI-DAGENE 2022

Følg os: